Medewerker aan het woord

Bij Faber Betonpompen werken zo'n 60 werknemers goed met elkaar samen. Het zijn enthousiaste professionals die veel plezier in hun werk hebben. Maar hoe is het eigenlijk om bij Faber te werken?
Een Onderwaterbeton specialist aan het woord.

  Thimo de Boer
Onderwaterbeton specialist

“Vanaf oktober 2008 werk ik als monteur voor Faber. Na enige tijd kreeg ik de kans op de me te specialiseren in de Onderwaterbeton. Tegenwoordig ben ik tijdens de onderwaterbeton storten verantwoordelijk voor de vloerhoogte, monitor ik het water en zorg ik dat het materiaal in de OWB Wagen voor elkaar is. Samen met Harald Hiemstra (eindverantwoordelijke en controleur beton kwaliteit) en een betonpompmachinist zijn we een hecht en ervaren team. We weten wat we aan elkaar hebben en streven er naar om de vloer er als een spiegel uit te laten zien als het water wordt weggepompt.
Voor onderwaterbeton storten met drijvende leidingen nemen we twee extra mannen mee.

Het opleveren doen we het liefst inclusief uitvullaag, dan krijgen we de vloer nog vlakker en is het eindresultaat direct gereed voor het vlechtwerk. Het mooie van mijn vak is dat je iets doet wat niet veel mensen kunnen in de betonwereld, je stort tenslotte beton onderwater!
We horen van onze duikteams vaak dat ze het prettig vinden om met ons te werken omdat we alles goed voor elkaar hebben en zij eigenlijk weinig hoeven te doen, dat is een mooi compliment. “

De Boer heeft z'n handen vol tijdens een complexe onderwaterbeton stort.

Projecten & Innovaties

Kies voor Faber Comfortvloer
Eerste fiets- en wandelpaden met met fundering van schuimbeton
Aardbevingsbestendig wonen op innovatief schuimbeton

Meer »